AC / TAC - centrifugaal

De direct gedreven centrifugaal ventilatoren van de fabrikant Lemmens zijn verkrijgbaar in standaarduitvoering (AC), alsook in gelijkstroomuitvoering (TAC – Total Airflow Control).

De AC-serie direct gedreven centrifugaal ventilatoren voldoen aan een hoge kwaliteitsnorm met een optimale prijs/kwaliteitsverhouding. De ontwikkeling van deze serie is reeds meer dan 25 jaar geleden gestart en sindsdien geoptimaliseerd.

TAC betekent Total Airflow Control. Met de ventilatoren voorzien van TAC-technologie kunnen samen met uw klanten speciale “op maat” gemaakte toepassingen ontwikkeld worden.

 

AC - centrifugaal ventilatoren

De AC serie bestaat uit 4 modellen: DD, DS, DP en DF, allen direct gedreven centrifugaal ventilatoren met de motor in de luchtstroom.

  • DD: dubbelaanzuigend, 1 waaier, 1 motor
  • DS: enkelaanzuigend, 1 waaier, 1 motor
  • DP: dubbelaanzuigend, 2 waaiers, 1 motor
  • DF: enkelaanzuigend, 1 waaier, 1 motor, dubbele uitblaas

De waaiers hebben voorovergebogen schoepen, en het geheel is uitgevoerd in gegalvaniseerd staal.

 

TAC – centrifugaal ventilatoren

Het ventilatorhuis van de TAC-ventilatoren is identiek aan de AC. Het verschil zit hem in de motor. Het basisprincipe van de elektronisch geregelde motor ligt in het beheersen van het werkpunt van de ventilator en in het hoge rendement van de motor. Het is een op gelijkstroom aangedreven motor, maar de motor wordt op wisselstroom aangesloten. Een elektronische module regelt de aansturing van de rotor en controleert het werkpunt optimaal. De toepassingsmogelijkheden die hieruit voortvloeien zijn eindeloos. De besparing op het elektriciteitsverbruik kan oplopen tot 50%, afhankelijk van de toepassing. In 2015 komt er nieuwe regelgeving op het gebied van elektromotoren voor ventilatoren de "ERP2015-norm". Lemmens loopt voorop met deze technologie en voldoet zelfs al meer dan 15 jaar aan de ERP2015-norm!

 

Even kort de belangrijkste kenmerken:

  • zuinige gelijkstroommotor: energiebesparing minimaal 50%
  • mogelijkheid om te werken met een constante luchthoeveelheid bij om het even welk drukverlies, of met een opgegeven constante druk, of om de luchthoeveelheid te regelen in functie van een 0/10 V signaal
  • gemakkelijk te installeren: de gevraagde luchthoeveelheid = de verkregen luchthoeveelheid, u hoeft zich dus geen zorgen te maken over een ingewikkelde en tijdrovende afstelling van de ventilator/regeling
  • lager geluidsniveau in vergelijking met traditionele ventilatoren

 

Vragen ?

Bel ons

0320 - 28 61 81

 

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.
Anti-spam vraag: Hoeveel vingers zitten er aan 1 hand?
Naam:
Email: