GigaBox

GigaBox - radiaalventilatoren - verwarming / ventilatieDe GigaBox is een robuuste ventilatiebox geschikt voor vele toepassingen. De frameconstructie bestaat uit aluminium kokerprofielen, de panelen zijn dubbelwandig - met een dikte van 20 mm - uit verzinkt plaatstaal, geluid- en warmtegeïsoleerd met een niet brandbare mineraalwol tussen de panelen. Zuigzijdig is de box voorzien van een inlaatconus voor een optimale aanstroming van de lucht. Perszijdig is de unit standaard voorzien van een verloop vierkant naar rond, voor een aërodynamische uitstroming. Flexibele manchetten voor reductie van trillingsoverdracht en hijsogen voor een eenvoudige montage maken de box compleet.

De GigaBox is leverbaar met standaard motoren alsook in een gelijkstroomversie, de Helios ECgreenVent. In totaal zijn er zeventien verschillende modellen leverbaar met capaciteiten van 1.000 tot 19.000 m³/h.

 

Montage

Montage van de GigaBox is zeer eenvoudig. Vrije inbouwmogelijkheden en flexibele opstelling door vijf mogelijke uitblaasrichtingen van het perszijdig verloopstuk garanderen voor iedere toepassing een oplossing. Voor wandmontage zijn muurbeugels te gebruiken. Voor buitenopstelling wordt de GigaBox met een regendak en rooster geleverd.

GigaBox - radiaalventilatoren - verwarming / ventilatie 

Energiebesparing door gelijkstroomventilatorenEnergiebesparing

In ons vakgebied lag tot voor kort de aandacht primair op besparingen die gerealiseerd konden worden met efficiëntere verwarming van woningen en gebouwen. Maar inmiddels zijn we ons ook bewust dat er flink valt te besparen op gebouwtechnische systemen voor luchtbehandeling. Met Helios ECgreenVent-ventilatoren zet u daarbij een forse stap in de juiste richting. Door gebruik te maken van de ECgreenVent-gelijkstroomtechnologie zijn binnen het variabele toerenbereik besparingen mogelijk tot 50% - bij onbelast draaien van de ventilatormotor kan de besparing nog altijd oplopen tot 30%.

 

Helios ECgreenVent logo'sTerugverdientijd

Toegegeven, een gelijkstroommotor is iets duurder in aanschaf dan een wisselstroommotor. Maar u verdient die extra investering binnen 1 tot 2 jaar volledig terug door:

  • een lager energieverbruik
  • een voordelige regeling
  • de veel langere levensduur van gelijkstroommotoren

 

Meer weten over terugverdientijden

Wilt u meer weten over de Helios ECgreenVent-gelijkstroomtechnologie en wat uw besparing kan zijn, klik hier.

 

Vragen ?

Bel ons

0320 - 28 61 81

 

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.
Anti-spam vraag: Hoeveel vingers zitten er aan 1 hand?
Naam:
Email: