MegaBox

Helios MegaBox radiaalventilatoren - verwarming / ventilatieDe MegaBox is een robuuste ventilatiebox geschikt voor vele toepassingen, zeker ook als hij wordt ingezet onder “slechte” omstandigheden. Typische toepassingen zijn het afzuigen van vuile, vette, hete (tot +100˚C) alsook vochtige lucht. Dus echt uitermate geschikt industriële toepassingen, waar een beetje meer van de ventilator wordt gevraagd. Daar waar rekening moet worden gehouden met incidenteel optredend explosiegevaar zijn er explosieveilige modellen beschikbaar van 1.000 tot 5.000 m³/h (ATEX).

De MegaBox is leverbaar met standaard motoren alsook in een gelijkstroomversie, de Helios ECgreenVent. In totaal zijn er veertien verschillende modellen leverbaar met capaciteiten van 200 tot 6.000 m³/h.

 

Keuken ventilatie in de praktijkEnkele eigenschappen

  • akoestisch geïsoleerd
  • uitzwenkbare ventilatorunit; eenvoudig bij reiniging en onderhoud
  • energiebesparende, toerentalgeregelde gelijkstroommotor met hoog rendement
  • standaard met condensafvoer en spatwaterdicht bij geopende deur
  • binnenzijde geheel uit verzinkt plaatstaal zodat een snelle en grondige reiniging goed mogelijk is

 

 

 

Energiebesparing door gelijkstroomventilatoren

Energiebesparing

In ons vakgebied lag tot voor kort de aandacht primair op besparingen die gerealiseerd konden worden met efficiëntere verwarming van woningen en gebouwen. Maar inmiddels zijn we ons ook bewust dat er flink valt te besparen op gebouwtechnische systemen voor luchtbehandeling. Met Helios ECgreenVent-ventilatoren zet u daarbij een forse stap in de juiste richting. Door gebruik te maken van de ECgreenVent-gelijkstroomtechnologie zijn binnen het variabele toerenbereik besparingen mogelijk tot 50% - bij onbelast draaien van de ventilatormotor kan de besparing nog altijd oplopen tot 30%.

 

Helios ECgreenVent logo'sTerugverdientijd

Toegegeven, een gelijkstroommotor is iets duurder in aanschaf dan een wisselstroommotor. Maar u verdient die extra investering binnen 1 tot 2 jaar volledig terug door:

  • een lager energieverbruik
  • een voordelige regeling
  • de veel langere levensduur van gelijkstroommotoren

 

Meer weten over terugverdientijden

Wilt u meer weten over de Helios ECgreenVent-gelijkstroomtechnologie en wat uw besparing kan zijn, klik hier.

 

Vragen ?

Bel ons

0320 - 28 61 81

 

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.
Anti-spam vraag: Hoeveel vingers zitten er aan 1 hand?
Naam:
Email: